Wednesday, 26 October 2011

Pasar Pudu...

Kalo korg nak tau pasar pudu ni adalah antara pasar basah yang terbesar gak la kt Kuala Lumpur ni..pak cik aku yang duk kat kajang pon sanggup pegi kt sanggup turun kl KL untuk g kt pasar pudu ni tiap2 minggu..mesti ad sebab kan knpe dia sanggup dtg dari jauh untuk gi pasar pudu ni kan..xkan xde kot pasar kt kajang tu kan..there is something special about this pasar pudu..
mcm2 ad kt pasar ni..selain sayur,daging..hotel pon ad kt pasar ni..caya x??kalo x caya cer tgok kt pic bawah ni
amacam..gempak x??kalo korg da penat2 tu bole la rilek kt hotel tu..haha..pastu peminat2 ikan pon bole dpt kn ikan2 hidup kt pasar ni
aku malas nak citer la..aku letak gambar je la,korang tgok la sendiri ea..haha
tgok ghambar last skali tu..snooker pon ad..sume gambar ni aku amik dari page Pasar PUDU..kalo nak tgok gmbar2 lain,g la page tu..kt sini pagi pasar,malam ad aktiviti lain plak heheh..nnt2 la gua citer..

Thursday, 20 October 2011

Gadaffi terbunuh....

bru tau bile tgok tv1 td...
saje nk share berita terkini..

Photo Editing_Mono with Dash of Colour

Lawa kan gambar kt atas..Effect mcm kt gambar atas ni,aku tgok ramai da buat..sebenar nya buat benda ni x susah mane pon..aku pon bru belajar..aku belajar pakai video kat bawah ni...
Kt video ni,pakai Adobe photoshop CS2..kalo x clear lg..cer tgok kt website ni http://www.digital-photography-school.com/mono-with-a-dash-of-colour-photoshop-cs2-tutorial..kt website ada instruction step-by-step..tp bukan video la..
Selamat mencuba..

Friday, 14 October 2011

Elakkan buat perkara ni ketika membawa motosikal!!


  1. Masak lemang..kalo makan lemang xpe..
  2. Gosok baju..xyah la nak gosok baju,lari side baju tu nnt
  3. Tulis karangan..mmg gedik la time naik motor bru nak tulis karangan..
  4. Main batu seremban..susah nk main,angin laju..
  5. Jahit baju..kt motor xde mesin jahit..lgpun susah nak masukkan jarum time ngah bwak motor
  6. Main Futsal..
  7. potong kek harijadi..nanti kalo org nyanyi lagu "happy Birthday",susah nak dgr..
  8. Memancing..kalo bole bawak motor atas jalan,go ahead..
  9. Tidur..tidur sementara x bole,kalo nak tidur x bagun2..cuba la..
  10. Main drum..

Kalo ad benda kt atas ni yg korang bole buat,aku mmg tabik la..hehe


Monday, 10 October 2011

facebook...hmmmm.....

facebook.mesti korang pon da tau kn facebook ni mende kn..aku start ber
fesbuk' time aku abis form 5..haha..slow kan..aku guna facebook ni utk keep in touch ngn member2 lama..

tp skunk facebook ni da lain..kalo dulu aku buat utk berkwn je..skunk ni mcm2 da ad kt facebook..
ad game la,ad video la, citer2 klakar..kira nya kalo aku buka facebook ni bole gelak-gelak la..gambar pelik2.

kekadang, bukak facebook ni pon bole buat aku insaf gak..byk la nasihat2 skunk ni..ni la aku benda yg bagusnya facebook..cer korg try tgok video ni..kalo aku,aku rase insaf,korg nilai la sendiri
video ni kawan baik aku yang post,dia pon blogger gak,korg kenal kot http://www.hishyamuddin.com/..
byk lagi facebook..lecturer pon kalo nak bgthu kelas batal ke,test tukar tarikh ke,post je kt fb,xpayah nak sms student dia..

okla,sampai sini je la citer aku,manager aku da smpi da..hehe(tulis blog time keje)..aku mmg suka tulis sikit2 ni..."SOMETIMES LESS IS MORE" kan..
salam...

Sunday, 9 October 2011

BLOG???

aku ni bru je nak start main blog ni..tgh boring2 tibe2 plak member kasi idea suruh buat blog..eden torai la..mne tau bole sangkut ke..aku tgok member aku..mcm sedap je main blog ni...ok la..
kasi rasmi blog ni dulu...haha